naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

понедељак, 25. новембар 2013.

~ Francuske krofne ~

Jako ukusne krofnice.

Potrebno je: 
300 g brašna
185 g putera
3 kašike šećera
500 ml vode
1 kašika ekstrakt od vanile
1 kašičica rendane limunove kore
6 većih jaja
ulje
Glazura:
130 gr prah šećera
1 kašičica ekstrakta od vanile
4 kašike slatke pavlake.
Priprema se:
U veću šerpu ili dubok tiganj sipati ulje i pustiti da se polako zagreva, da vam bude ulje toplo kao za krofne.
U šerpicu sipati vodu,šećer, puter i pustiti da provri, kad je provrelo dodati brašno pa varjačom mutiti testo, dok ne počne da vam se odvaja od stranica šerpe i dok na dnu šerpe ne počne da vam se hvata beli talog od brašna, znači onda je brašno kuvano.Ohladiti testo.
Ohlađenom testu dodavati jedno po jedno jaje i svaki put dobro izmutiti mikserom, dok ne dobijete finu vazdušastu smesu.Na kraju dodati vanilinu esenciju i narendanu limunovu koricu.Od papira za pečenje iseći dvadesetak manjih kockica 10cm x 10cm.
Puniti špric za tulumbe, pa na svaki kvadratić istisnuti smesu u obliku kruga. Uraditi tako dok imate testo.Svaki kvadratić,zajedno sa testom, stavljati u vruće ulje, i ne stavljati previše odjednom.
Posle tridesetak sekundi, sa štipaljkama za meso izvući papir i pustiti ih da se prže, sve dotle dok vam fino ne prumene, okrenuti ih i pržiti i sa druge strane.Ispržene krofne ređati na kuhinjski papir da se ocede od masnoće.
U prah šećer dodati dve kašike tečne pavlake i vanilinu esenciju sve dobro sjediniti pa kuhinjskom četkicom bogato premazati krofne.
Odlični su.
Recep je odavde.


3 коментара:

  1. Ovakav način pripreme prvi puta vidim i mogu ti reći da si me oduševila ovom izvedbom :)

    ОдговориИзбриши
  2. nerazumem ovo sa jajima... dodaje se jedno po jedno jaje i na kraju belanca, jel se odvajaju belanca od zumanaca ili ide i jedno jaje dodatno?

    ОдговориИзбриши