naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

уторак, 26. новембар 2013.

Gomboci od pileće džigerice

Bez ovih gomboca nam neprođe skoro ni jedan nedeljni ručak.Deca ove gomboce samo guraju u sebe.
Obožavam zlatno-žutu supu sa ovim gombocima tako mi deluje domaćinski.Kod nas u Vojvodini ih zovemo svadbarski gomboci jer neprođe nijedna (mađarska) svadba bez ovih gomboca.

Potrebno je:
I pileća džigerica,1 jaje,prstohvat soli,dosta bibera,3-4 kašike ulja,peršunov list i prezla.
Džigericu nožem istružem,dodam jaje,biber,so,ulje,i sitno seckano peršunovo lišće.Prezlu dodajemo malo po malo jer prezli treba malo vremena dok upije tečnost.Treba da bude da sa pouljenim rukama možemo kuglice formirati ali da su još malo mekane.
Gomboce skuvamo u supi par minuta.

Нема коментара:

Постави коментар