naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

понедељак, 25. новембар 2013.

~ Hleb bez mešenja ~

Jako ukusan hrskav hleb a ja obožavam kad je krckav-hrskav...i tako je mirišljav i ukusan da i sam hleb onako prazan jako prija.

Potrebno je:
500 gr brašna,15 gr kvasca,2 deci mleka,2 deci vode,9 gr soli,1 kašičica šećera,1 kašika meda,3 kašike ulja.
Priprema se:
Suve sastojke pomešamo.U mlaku mlečnu vodu stavimo kvasac da nadođe,dodamo ulje i sipamo u brašno.Varjačom pomešamo i obložimo samolepljivom folijom.Ostavimo na sobnoj temperaturi 30 minuta,posle toga ga stavimo u frižider 12 sati.Vatrostalnu činuju stavimo u rernu da se zagreje sa poklopcem zajedno.Namažemo je uljem i sipamo u nju testo.Poklopimo poklopcem i tako pečemo 20 minuta.Skinemo poklopac i ispečemo da bude rumena na 180 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар