naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

четвртак, 28. новембар 2013.

Ražene kiflice

Ponovo kifle.Ako nestavljamo unutra fila onda su čak i posne.

Potrebno je:
1 deci mlake vode,3 kašičice šećera,1 kašičica soli,20 gr kvasca,1 kašičica praška za pecivo,3 deci kisele vode,0,5 deci ulja,700-750 gr raženog brašna.
150 gr jetrene paštete,1 deci pavlake,100 gr putera.
Priprema se:
U mlako mleko otopimo šećer dodamo kvasac da nadođe.U 400-500 gr brašna pomešamo so i praškom za pecivo,dodamo nabubren kvasac,kiselu vodu i ulje pa postepeno dodajemo i ostatak brašna i dobro ga umesimo.Ostavimo sat vremena da se odmori i nadođe.Kad se testo dupliralo podelimo ga na 4 jufke i ponovo ostavimo da se odmara 10 minuta.Oklagijom ga razvučemo u krug i podelimo ga na 8 dela.Na svaki deo stavimo po kašičicu fila (pomešamo pavlaku i paštetu) i umotamo u kiflu.Tepsiju namažemo deblje sa puterom i poređamo kifle.Svaku kiflu namažemo sa vodom pospemo sa malo soli i susamom.U vreloj rerni na 180 stepeni ispečemo da budu rumeni.
Ako želimo da kifle budu posne onda izostavimo fil i umesto putera koristimo margarin.

4 коментара:

  1. Što bi rekli - gde me nađe! :) Obožavam raženo brašno, odnosno peciva od njega! Mora da su sjajne kifle!

    ОдговориИзбриши
  2. Šta misliš o ovome. Ako napravim sve, i umesto da isprečem, da ih zamrznem , tako da imam spremno za sutra, rano ujutru da ispečem.

    ОдговориИзбриши
  3. Sad sam pročitao da bi trebalo prvo da ih ispečem i odmah čim se ohlade da zamrznem, pa kao posle kad hoćeš samo ih podgreješ.

    ОдговориИзбриши
  4. Hahah sorry za ovolike komentare. Inače skontao sam šta ću. Ipak pravim ove kiflice i ostavljam ih da odstoje u frižideru preko noći, ali u jufkama. Sad šta bude videćemo.

    ОдговориИзбриши