naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

понедељак, 25. новембар 2013.

~ Torta sa malinama ~

Volim kremaste torte.
Potrebno je:
Testo:5 jaja,5 kašika šećera.5 kašika brašna,1 prašak za pecivo.Ovo triputa (jer nam tri kore trebaju)
Voćni fil:300 gr smrznutih malina,3 kašike šećera,1 puding od maline.Džem od maline.
Fil od slatke pavlake:6 deci mleka,2 pudinga od slatke pavlake,9 kašika šećera,200 gr putera,250 ml slatke pavlake.
Priprema se:
(tri kore pečemo zasebno svaku pripremam ovako)
Jaja razdvojimo.Belanca umutimo mikserom u čvrst sneg,dodamo šećer (i dalje mutimo nestajemo), dodamo jedno po jedno žumance i na kraju i brašno pomešan sa praškom za pecivo.Tepsiju obložimo papirom za pečenje i sipamo unutra i ispečemo na 180 stepeni.Dve kore stavimo na tacnu i skinemo papir za pečenje a treču još vrelu sa papirom zajedno urolamo u rolat i ostavimo da se ohladi.Ohlađenu urolovano piškotu odmotamo i namažemo pekmezom od malina pa ponovo urolamo i isečemo na parčad 1 cm debljine.
Voćni fil:Stavimo u šerpu maline i šećer i kad proključa sipamo unutra puding koji smo razmutili u malo vode.Namažemo na dve piškote.
Fil od slatke pavlake:Mleko stavimo da prokuva i kad vri sipamo u njega puding koji smo razmutili sa šećerom i malo mleka i zakuvamo.Kad se ohladi dodamo u njega umućen puter i ulupanu slatku pavlaku.
Na donju koru (na fil od malina) stavimo polovinu fila od slatke pavlake pa na to poređamo isecen rolat pa ostatak fila od slake pavlake i na to ona kora sa malinom ali tako da na fil od slatke pavlake ide ona strana kore gde je fil od maline.Ukrasimo šlagom i ostavimo u frižideru da nam se dobro ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар