naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

субота, 1. фебруар 2014.

Sarma za Slavu na moj način

Ovaj recept pišem prvo zbog mene.Od pre tri godine mi slavimo Slavu.U najužem krugu porodice.Tad sam ja i prvi put spremala sarmu.Od tada recept čuvam na papiriću da nezaboravim do sledeće godine čega mi koliko treba.


Potrebno je:
2-3 glavice kiselog kupusa,2,5 kg mlevenog mesa,1 veći praziluk,kockica putera,100 gr dimljene slanine,2 srednje glavice crnog luka,2 čena belog luka,3 jaja,3 kašičice crvene paprike,biber,so,šaka soje,2 deci pirinča,0,5 deci rasola,1 deci belog vina,1 kašika brašna.
2 para doamće dimljene kobasice,1 dimljena butkica.
Priprema se:
Prvo praziluk isečemo na kolutove i na malo putera prodinstamo.U mleveno meso dodamo sitno isečen crni i beli luk,sintno seckani slaninu,potopljenu i oceđenu soju,opran pirinač,kašiku brašna,so,biber,crvenu papriku,jaja,prodinstan praziluk,rasol i belo vino.Rukama dobro umesimo.Listovima od kiselog kupusa odsečemo srednji deblji deo i ako je prevelik list presečemo pa napunimo mesom.Umotamo poslažemo u veliku šerpu poređamo odgore isečenu kobasicu,meso koje smo skinuli sa butkice.Zalijemo vodom i stavimo na šporet da se krčka 2-2,5 sata (ili ga pečemo u rerni u pekaču ja više volim tako).Napravimo blagu zapršku i prelijemo preko pred kraj.Bude oko 80 sarmi sve zavisi od veličine listova kupusa.



2 коментара:

  1. Draga Danijela,Mi smo poslednju glavicu kupus apojeli jošpre parmeseci.Tako da sad (kod nas je usred leta) mogu samo da se oblizujem ovuda.Jako lepo si ih napravila a i uslikala.
    Pa evo da iskoristm ovaj prostor (ako ne smeta),da pozovem tebe i tvoje čitaoce da na mom blogu učestvuju u jednoj lepoj Nagradnoj igri.Svi detalji,kad ,kako i gde su u donjem linku

    http://dzolistic.blogspot.co.nz/p/nagradna-igra.html

    .Ako smeta slobodno izbriši, ako ne postavi i na Facebook ili Google +.Hvala
    Lep pozdrav sa sunčanog Novog Zelanda

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Blago tebi na toplom vremenu.Kod nas haos zbog orkanskih vetrova koji sneg nanese na puteve pa vojska spasava ljude.Ja kupus stavljam i u zamrzivac pa imamo i preko leta.A nagradna igra naravno da nesmeta.Idem da vidim i ja o cemu se radi i rado cu podeliti i na face.

      Избриши