naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

четвртак, 3. април 2014.

~ Albino pita ~

Ovaj kolač može poslužiti i kao torta.Ja sledećeg puta nebi presekla kore napola jer je tako bila višlja od torte nego filovala samo 4 kore umesto 8.


Potrebno je:
Testo: 700 gr brašna,1 jaje,1 belance,150 gr putera ili margarina,50 gr masti,2 kašike kisele pavlake,1/2 prašak za pecivo,1 kašika ruma,100 gr šećera.
Fil: 1200 ml mleka,4 kašike gustina,4 kašike brašna,2 vanilin šećera,250 gr putera ili margarina,200 gr šećera u prahu,100 gr bele čokolade,2-3 kašike ruma.
Priprema se:
Dobro umutimo jaja i šećer,zatim dodamo omekšali puter ili margarin,mast sobne temperature sjedinimo i dodamo i ostale sastojke za testo.Testo podelimo na 4 delova i ostavimo upakovanu u samolepljivu kesu u frižideru 30 minuta.
Brašno,gustin,vanilin šećer sa malo mleka umutimo i skuvamo u ostalom uvrelom mleku.Kad se skuvalo skinemo sa šporeta i dodamo belu čokoladu i umutimo mikserom,ostavimo da se ohladi.
Testo posle 30 minuta izvadimo i blago pospemo brašnom radnu površinu i razvučemo kore na 45x40 cm i na papiru za pečenje ispečemo na 180 stepeni tako da ostanu blede.Još vruće kore presečemo na pola i tako dobijemo 8 kora.
Puter ili margarin umutimo sa prah šećerom i sjedinimo sa hladnim filom.
Filom nafilijemo kore i ostavimo da prenoći da kore omekšaju.
Sledeći dan pospemo sa malo šećera u prahu i isečemo.
Recept je odavde.


Нема коментара:

Постави коментар