naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

недеља, 4. мај 2014.

~ Dečiji brkovi ~

Oblik je kao dedin brk ali pošto je sa eurokremom i lešnicima nazvala sam ga dečiji brk. Jer kad klinci jedu eurokrem imaju brčiće :)


Potrebno je:
600 gr brašna,2,5 deci mleka,1/2 kvasca,1 deci ulja,2 kašike šećera,prstohvat soli,2 jajeta +1 za premazivanje,2 vanilin šećera,rendana kora 1 limuna,250 gr eurokrema,60 gr prah šećera,200 gr mlevenih lešnika.
Priprema se:
U manju posudu sipamo 1,5 deci mlakog mleka ,dodamo pola kašičice šećera,kašičicu brašna i svež kvasac.Dobro pomešamo i ostavimo na toplom da nadođe.U posudu za mešenje sipamo polovinu brašna, dodamo nadošao kvasac,ulje,jaja,preostalo mleko, šećer,vanilin šećer,rendanu koru limuna i prstohvat soli pa promešamo.Zatim postepeno dodajemo preostalo brašno i mestiti dok testo nepočne da se odvaja od zidova posude. Umešeno testo ostavimo na toplom da nadođe.
Posebno sjedinimo eurokrem i mlevene lešnike pa dobro pomešamo.
Nadošlo testo podelimo na 2 dela i oblikujemo jufke.Uzmemo jednu jufku i pomoću oklagije razvučemo u pravougaonik debljine 0,5 cm.Potom istanjeno testo premažemo polovinom pripremljenog fila od eurokrema.Dva duža paralelna kraja premazanog testa savijemo prema sredini dok se nespoje.Na isti način od preostalog materijala oblikujemo još jednu savijaču.Pripremljene savjače premažemo umućenim jajetom i složimo u tepsiju obloženu papirom za pečenje.Između dva rolata ostavimo bar 5 cm razmaka. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.Pečene savijače ostavimo da se ohlade pa pospemo šećerom i isečemo.
Recept je iz časopisa Dobra hrana.




1 коментар:

  1. Danijela, baš si me nasmejala sa ovim nazivom za ova peciva. Kako god da si ih nazvala,jako su lepa.

    ОдговориИзбриши