naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

среда, 28. мај 2014.

~ Marta kolač ~



Potrebno je:
Kore: 400 gr brašna,160 gr šećera,250 gr putera ili margarina,1 prašak za pecivo,kisela pavlaka.
Fil: 4 kašike šećera,4 kašike brašna,5 deci mleka,150 gr šećera u prahu,250 gr putera ili margarina,1 kašika kakaa,1/2 limun.
Glazura: 100 gr čokolade za kuvanje,3 kašike ulja.
Priprema se:
Sjedinimo brašno i puter ili margarin tako što trljamo između dlanova.Dodamo prašak za pecivo,šećer i toliko pavlake da dobijemo meko i elastično testo.Podelimo na 3 dela,i razvučem na veličinu tepsije.Pečemo ga na 180 stepeni na papiru za pečenje na poleđini tepsije.Da se kora ispeče ali nesme da porumeni (ivice počnu da rumene onda je dobro).
Za fil umutimo brašno i šećer sa malo mleka da nema grudvica.Ostalo mleko stavimo da uvri i skuvamo u njemu umućenu smesu.Ostavimo da se ohladi.U hladan fil dodamo penasto umućen puter ili margarin sa prah šećerom.Kad smo sjedinili podelimo fil na 2 dela.U jedan deo dodamo kašiku kakaa a u drugi rendanu koru i sok od 1/2 limuna.
Na donju koru namažemo fil sa kakaom prekrijemo drugom korom na to namažemo fil sa limunom i na to ide treća kora.Pritisnemo ne preteškom knjigom i ostavimo da prenoći.Sledeći dan otopimo čokoladu sa uljem i premažemo preko kolača.Kad se čokolada stegne isečemo na parčiće.




Нема коментара:

Постави коментар