naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

уторак, 13. мај 2014.

~ Medene kocke sa makom ~

Mmm mak...


Potrebno je:
Medene kore: 300 gr brašna,100 gr šećera u prahu,1 kašika meda,75 gr putera ili margarina,2 jajeta,1 kašičica sodabikarbone.
Za piškotu sa makom: 180 gr šećera,120 gr brašna,3 kašike vode,6 jaja,50 ml ulja,95 gr nemlevenog maka, 1 kašičica praška za pecivo.
Za fil: 3 žumanceta,150 gr šećera u prahu,350 gr putera,2 pudinga od vanile,7 deci mleka.
Za glazuru: 100 gr čokolade,2 kašike ulja.
Priprema se:
Medene kore: U odgovarajućoj posudi sjedinit brašno sa šećerom u prahu,dodamo med, puter ili margarin,jaja i sodubikarbonu.Sve dobro umesimo i podelimo na 2 dela.
Svaki deo razvijemo na 30x20 cm i na papiru za pečenje na poleđini tepsije ispečemo na 180 stepeni oko 15 minuta da pazimo da ne porumene.
Piškota sa makom: 3 žumanceta umutimo sa šećerom pa dodamo vodu i ulje.Dobro umutimo pa dodamo nemleveni mak i pomešamo varjačom.
Posebno ulupamo belanca u čvrst sneg.Brašno pomešamo sa praškom za pecivo pa ga umešamo u šam od belanaca.Smesu dodamo žumancima pa lagano pomešamo varjačom.Pečemo u istom plehu u kom smo pekli i medene kore isto na masnom papiru. Pečemo na 180 stepeni oko 20 minuta i ne otvaramo vrata dok se peče.
Za fil: Žumanca penasto umutimo sa šećerom u prahu pa ih sastavimo sa umućenim puterom.Puding razmutimo u 2 deci mleka a preostalo mleko stavimo da proključa i skuvamo puding u njemu.U mlak puding dodamo puter sa žumancima i umutimo mikserom,pa ostavimo da se ohladi.
Finalni postupak: medena kora-pola vanil fila-piškota sa makom-druga polovina vanil fila-medena kora-čokoladna glazura.
Ostavimo da prenoći.
Recept je iz Pošalji recept časopisa.


Нема коментара:

Постави коментар