naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

четвртак, 29. мај 2014.

~ Pohovano jaje ~

Ovo je jednostavno ali ko voli jaja i voli pohovano meso voleće i ovo.


Potrebno je:
prezle,jaja,soli i bibera.
Priprema se:
U jednu dublju tacnu ili činiju sipamo prezle u debljem sloju.Napravimo udubljenja u njoj i u svaku razbijemo po jedno jaje posolimo i pobiberimo.Pokrijemo prezlom i ostavimo 20 minuta da belanca upiju malo prezle.
E sada dolazi malo teži deo.Jaje prebacimo u tiganj u koji smo sipali malo ulja i ispečemo.
Ja pečem tako što sa reštkestom ravnom kašikom prebacimo jaje u manji tiganj i pečem po 2 komada u manje ulja.Pošto će viška prezle biti dosta koji će otpasti u ulje i izgoreti pa ako treba više puta zamenim (sve zavisi koliko jaja pečem).



Нема коментара:

Постави коментар