naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

субота, 7. јун 2014.

~ Krem torta ~

Ukusna kremasta torta.


Potrebno je:
Kora: 6 belanaca,100 gr šećera,60 gr prženih i mlevenih lešnika,4 kašike brašna,2 kašike tamnog kakaa,1 prašak za pecivo,40 ml ulja.
Za natopiti kore: 1,5-2 deci mleka,po želji čokoladni liker (ja zbog toga što su ga jela i deca dodala 1 kašiku neskvika i nisam stavila liker),1 vanilin šećer.
Fil: 8 deci mleka,130 gr gustina,6 žumanaca,70 gr šećera,125 gr putera ili margarina,50 gr bele čokolade, 100 gr belog eurokrema,50 gr noisette čokolade,100 gr tamnog eurokrema,300 ml slakte pavlake,10 gr želatina u prahu (ja nisam dodala želatin.)
Priprema se:
Fil: Prosejemo gustin i umutimo sa žumancima,pudingom šećerom i sa 1 deci mleka sjedinimo da nema grudvica.Ostatak mleka stavimo da uvri i skuvamo u njoj mešavinu od žumanaca i gustina.Kad se skuvalo ostavimo da se hladi.
Kora: Umutimo belanca sa prstohvat soli i postepeno dodajemo šećer.Prosejemo brašno,kakao i prašak za pecivo i umešamo i mlevene pržene lešnike.Sjedinimo ovu mešavinu sa umućenim belancima lagano sa varjačom.Na kraju lagano dodamo i ulje.Smesu pečemo u kalupu 24-26 cm obloženu papirom za pečenje i pečemo na 170 stepeni dok se neispeče (probamo čačkalicom).Kad se kora ohladila presečemo na 2 dela.
Ja sam sastojke za koru prepolovila i pekla 2 kore u tepsiji 30x25 cm.
Nastavak fila: U mlak fil dodamo iseckan i na sobnoj temperaturi omekšan puter ili margarin i mikserom dobro umutimo.Podelimo na 2 dela.U prvi deo dodamo otopljenu belu čokoladu i beli eurokrem a u drugi dodamo istopljenu noisette čokoladu i tamni eurokrem.
Umutimo slatku pavlaku i po 3 kašike dodamo u jedan i u drugi fil.
Stavimo koru natopimo mlekom na to ide tamni fil na to kora ponovo preliv i beli fil.Dobro je ohladimo u frižideru.
Napomena ja zbog straha da će torta biti niska ispekla sam još jednu koru ali nema potrebe lepo je visoka i bez toga.Ko se plaši može dodati želatin koji podelimo na oba fila.
Recept je odavde.


Нема коментара:

Постави коментар