naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

среда, 26. октобар 2016.

~ Sladoled plazma torta ~

E ovo je bila druga odabrana torta. Na moj predlog da se ukrasi kao da se sladoled topi koji je omah usvojen od strane slavljenika. Onda da torta ide uz to kako je ukrašena odabrali smo sladoled tortu.


Potrebno je:
Pravimo 3 kore
5 belanaca
5 kašika šećera
2 kašika brašna
3 kašike mlevene plazme
1/2 pakovanje praška za pecivo
Preliv:
3 x 200 ml mleka
Fil:
15 žumanaca
250 gr šećera
12 kašika brašna
250 gr putera ili margarina

500 ml slatke pavlake
150 gr mlevene plazme

Priprema se:
Belanca umutimo u čvrst sneg, dodamo šećer i mutimo dok se ne otopi. Pomešamo brašno, mlevenu plazmu i prašak za pecivo pa ručno umešamo u sneg od belanaca. Sipamo u tepsiju koju smo obložili papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo.
Pečene i ohladjene kore prelijemo sa 200 ml mleka.
Fil: Žumanca umutimo sa šećerom dodamo brašno i malo mleka da možemo sve lepo sjediniti da nema grudvica, ostatak mleka stavimo da uvri. Skuvamo u njemu smesu od žumanaca. Ohladimo. Puter ili margarin umutimo i dodamo u njega hladan fil. Umutimo slatku pavlaku i 6 kašika dodamo u fil i polako sjedinimo. U ostatak slatke pavlake umešamo mlevenu plazmu.
Ređamo kora fil na to šlag sa plazmom+kora fil na to šlag sa plazmom+kora fil na to šlag sa plazmom.
* Napomena: Ja sam samo na donju koru stavila prvo fil pa slatku pavlaku sa plazmom. Posto se steglo od keksa nije se dalo mazati na mekani fil pa sam od sledeće kore prvo stavila fil sa plazmom pa onda fil od žumanaca. (nisam se setila da dodam malo mleka u fil sa plazmom naprimer)
Moja sestra kad je pravila ona je dodala još kiselu pavlaku u to sa plazmom i bila je lepo maziva i lepo se uklopio kiselkasti ukus pavlake.
Recept je odavde.


Нема коментара:

Постави коментар