четвртак, 28. новембар 2013.

Bavarske kifle

Jako volim ukus ovih kifli.Ako kupujem kiflu u pekaru u najčešće ću ove kifle uzeti.Sad kad sam ih i sama napravila i videla da to nije strašno ni komplikovano pravi ću ih ćešće jer nam se svima mnogo dopala.

Potrebno je:
3 deci vode,30 gr kvasca,3 kašičice šećera,2 kašičice soli,50 gr otopljenog putera,550-600 gr brašna
3 kašičice sodabikarbone na 1 litru vode
Priprema se:
U mlaku vodu stavimo kvasac da nabubri sa šećerom.Dodamo otopljen puter,so i brašno.Dobro umesimo i ostavimo u činiji pokrivenu krpom da se duplira.Kad je testo nadošlo stavimo je na dasku za mešenje i izlupamo malo oklagijom da izbijemo vazduh iz nje,podelimo je na 2 dela i ostavimo da odmori 10 minuta. Razvijemo je u krug i podelimo na 8 dela.Urolamo ih u kiflice stavimo na tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostavimo na hladnom (frižider).U duboku šerpu sipamo vodu da uvri dodamo sodabikarbonu i svaku kiflu umočimo u vodu na 30 sekundi.Stavljamo ih u tepsiju u kojoj je masni papir za pečenje pospemo ih sa soli i stavljamo ih u vrelu rernu na 180 stepeni da se ispeku da budu lepi rumeni.


Нема коментара:

Постави коментар