субота, 30. новембар 2013.

Francuska krempita

Ovo je prava letnja krempita jer netreba peći kore.

Potrebno je:
350 gr petit keksa,3 pudinga od vanile,200 gr šećera,8 deci mleka,250 gr putera ili margarina,500 ml slatke pavlake,1 pakovanje kremfixa.
Priprema se:
Puding pomešamo sa šećerom i malo mleka pa ga skuvamo u ostalom mleku.Kad ga skinemo sa vatre ostavimo da se prohladi da bude mlaka i onda u nju umešamo umućen puter ili margarin.U dublju tepsiju stavimo red keksa koji smo umočili u hladno mleko i sipamo preko fil.Na fil stavimo umućenu slatku pavlaku sa krem fixom.Odgore poređamo drugi red keksa koji smo isto umočili u hladno mleko.
Otopimo čokoladu sa uljem i sipamo preko keksa.Ostavimo u frižideru da se dobro ohladi i stegne.

Нема коментара:

Постави коментар