субота, 30. новембар 2013.

Ježici od mlevenog mesa


Sastojci
500 gr mlevenog mesa
1 kom jaje
malo soja ljuspice
1 glavica crnog luka
za;in
biber
so
nadev i ukrašavanje
3 kom barena jaja
biber u zrnu
špagete
karanfilić
1 kom jaje
prezla i susam
brašno
Priprema
Mleveno meso posoliti,začiniti i poboberiti.Dodati sitno seckani crni luk i jedno jaje.Dobro
pomešati.Uzmemo rukom malo mesa napravimo između dve kese pljeskavicu stavimo u
sredinu jaje umotamo (napred ostavmo malo praznog mesta bez jaja da napravimo
glavu).Stavimo oči i nos od bibera u zrnu a bodlje od nekuvanih špageta koje
izlomimo.Pripremljenog ježa stavite u pleh sa malo ulja i peći na 200 stepeni 30 minuta.
Ja napravila 3 ježa.


Нема коментара:

Постави коментар