четвртак, 28. новембар 2013.

Kiflice sa prepeličjim jajetom

Volim ova malecna jaja,a moj mlađi sinčić mi je bio presladak kako je sa pristićima tragao za jajetom pa prvo njega pojede a posle kiflu.

Potrebno je:
40 gr kvasca,1 kašičica soli,1 kašičica šećera,1 deci mleka,150 gr fete,2 pune kašike pavlake,70 gr masti,1 jaje,400 gr brašna,16 skuvanih prepeličjih jajeta,1 jaje za premazivanje,susam.
Priprema se:
U mlako mleko stavimo i šećer pa dodamo kvasac da nabubri.Fetu izgnječimo viljuškom pa pomešamo sa pavlakom.Dodamo mast i jaje pa umutimo i dodamo u kvasac.Umesimo sve to sa brašnom.Testo će nam biti mekši.Ostavimo da se duplira.Kad se diglo podelimo ga na dva dela i premesimo ostavimo obe jufke da se odmore 10 minuta.Onda ga oklagijom razvučemo u krug i podelimo na 8 trouglova.Na svaki stavimo po jedno obareno jaje i umotamo.Stavljamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje.Namažemo umućenim jajetom i pospemo susamom.U vreloj rerni ugrejanoj na 180 stepeni ispečemo da budu rumeni.

Нема коментара:

Постави коментар