уторак, 26. новембар 2013.

Kokos-karamel rolat

Kokos obožavam a karamelu isto jako volim,pa kad sam videla ovu kombinaciju znala sam da je dobitna.Jako mi se dopala laka za pripremu i dekorativna je.

Potrebno je:
2 manje oblatne.
Keks fil:1 šolja šećera,1/2 šolje vode,400 gr mlevenog keksa (meni je najlepša plazma)
Kokos fil:1 šolja šećera,5 kašika vode,100 gr putera,300 gr mleka u prahu,100 gr kokosa.
Priprema se:
Keks fil: Šecer karamelizujemo i zalijemo sa vodom da se otopi šećer u njoj pa sipamo preko mlevenog keksa i dobro pomešamo. (treba da je masa kao za kokos rolat) još dok je smesa topla namažemo na oblatnu koju smo pre toga stavili na mokru krpu da se navlaži.Ostavimo da se ohladi.
Kokos fil: Otopimo šećer sa vodom i dodamo puter kad se i to otopilo sipamo u njega mleko u prahu i kokos.Namažemo na fil od keksa i urolamo.Umotamo u alufoliju i ostavimo da prenoći u frižideru. Pre služenja skinemo foliju i isečemo na parčad 1 cm debljine.
Recept je odavde.

Нема коментара:

Постави коментар