среда, 27. новембар 2013.

Maliva

Volim mnogo kolače koje su sa više tankih kora.Nekako su mi sočne ali se mogu držati prstima tanka kora tanak fil sledeći dan mekan ma Bogovski je.I ova je od tih kolača blagog ukusa jagode.

Potrebno je: 
Testo: 450 gr brašna150 gr šecera,3 kašike pavlake,40 gr masti,3 jaja,1/2 kesice praška za pecivo.
Fil: 600 ml mleka,2 pudinga od jagode,8 kašika šećera,200 gr putera
Glazura:100 gr bele čokolade,2-3 kašike ulja.
Priprema se:
Kore: Penasto umutimo jaja,šećer i mast,dodamo pavlaku brašno i prašak za pecivo.Umesimo i ispečemo 4 kore na izvrnutoj (ja šta god da pečem stavljam mastan papir za pečenje) tepsiji (ja sam pekla 5 volim kad je sa više kora a i da su tanje kore)
Fil: U mleku skuvamo puding sa šećerom.Kad se ohladi dodamo penasto umućen puter.
Filujemo kore i odgore ga namažemo čokoladnom glazurom.
Recept je sa blagim izmenama odavde.

Нема коментара:

Постави коментар