четвртак, 28. новембар 2013.

Mesna pitica

Ovako sa mesom je najlepše.

Sastojci: 
5 kom jaja 
1čaša(2 deci) jogurta 
1/2 čaše od jogurta ulja 
4 čaše od jogurta brašna 
1 kom prašak za pecivo,so po ukusu
Fil: 
1 srednji praziluk 
1 čen belog luka 
50 gr dimljene slanine 
mala kockica putera 
začin i biber 
400 gr mlevenog pilećeg belog mesa 
Preliv:
1 kom jaje 
1 časa (2 deci) pavlake 
3 supene kašike mleka
Priprema:
Umutimo belanca sa soli u čvrst sneg,pa dodajemo 1 po 1 žumance,dodamo i jogurt i ulje pa polako dodajemo i brašno pomešan sa praškom za pecivo.Sipamo u podmazanu đuvecaru 24x40 cm.
Na kockici putera propržimo malo slaninu pa dodamo isečen praziluk,posolimo malo pa dodamo meso.Začinimo i pobiberimo,posolimo po ukusu.Dinstamo(bez dodavanja vode) dok ne pobeli i raspadne na komadiće.Kašikom raspodelimo preko testa i zalijemo sa prelivom.
Pomešamo pavlaku jaje i mleko i sipamo polako preko.Stavimo na pečenje na 180 stepeni oko 20 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар