среда, 27. новембар 2013.

Pohovani zalogajčići od oblatne

Odlični za rođendane.

Sastojci
500 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
pakovanje oblatne
začin
1 kom jaje u smesu od mesa
jaje za pohovanje
prezla (hlebne mrvice)
susam
Priprema
Prvo oblatne svaku posebno stavimo u mokru krpu.Propržimo crni luk i dodamo meso i
začine, malo vode i dinstamo da se skuva i ispari voda.Omekšale oblatne sa reckave strane
namažemo jako tanko mesom (ova količina da se raspodeli na pakovanje oblatni) i
uvijemo.(nemožemo staviti puno mesa ispadaće) Stavimo ga u frižider da se malo stegne pa
ga posle isečemo jedno 2-3cm debljine i stavimo u zamrzivač (ja sam ga napravila 3-4 dana
ranije i stajalo mi u zamrzivaču).Smrznutu još pohujemo u jaje i prezlu pomešanu sa
susamom. U dubokom ulju ga popržimo da bude rumeno.
Jako je ukusno i toplo i hladno i nećete se razočarati...

Нема коментара:

Постави коментар