субота, 30. новембар 2013.

Princes krofne

Jedan od omiljenih kolača mog tate.On čak i za svoj rođendan traži umesto torte princes krofnu, mađaricu,žerbo,baklavu...

Potrebno je:
Testo:100 gr margarina,10 kašika vode,100 gr brašna,4 jaja.
Fil: 8 jaja,8 kašika šećera,8 kašika mleka,1 puding od vanile,8 kašika brašna,1 1/2 litru mleka,2 vanilin šećera.
Priprema se:
Testo:
Margarin sa mlekom prokuvamo.Kad uvri dodamo brašno, i uz kuvanje skuvamo ga na gusto.Kad ga skinemo sa vatre dodamo jaja jedno po jedno (kad dodamo jaje dobro ga umutimo mikserom u testo prenego što dodmao sledeće u njega).U tepsiju stavimo papir za pečenje i na njega stavljamo testo veličine manjeg jajeta i pečemo ga u vreloj rerni.Rernu neotvaramo 10-tak minuta kad stavimo u njega testo da nam nebi palo.
Fil:
Jaja razdvojimo.Žumanca umutimo sa šećerom,dodamo mleko i puding od vanile (puding spremimo po uputstvu sa kesice) u tu smesu dodamo brašno i sve to skuvamo u mleku.U skuvan fil dodamo vanilin šećer.Belanca umutimo u čvrst sneg i polako ga umešamo u vruć fil.
Ispečene i ohlađene princes krofne uz pomoć šprica za tortu napunimo ili ga presečemo nožem.

Нема коментара:

Постави коментар