понедељак, 2. децембар 2013.

Bačka pita

Odličan kolač nama se jako dopao.Mekan i ukusan.A pošto sam i sama iz Bačke još ukusniji.

Potrebo je:
600 gr brašna,3o gr kvsca,2 kašike šećera,1 kašičica soli,1 jaje,1 žumance,5 kašika ulja,2 dcl mleka,2 dcl vode.
Fil:
4 kašike neotopljene masti,4 kašike sitnog šećera,3 žumanaca,sok od jednog limuna,200 gr suvog grozđa.
Priprema se:
U 1 dcl mleka otopimo šećer i stavimo kvasac da se digne.Ostale sastojke stavimo u veću činiju i dodamo kvasac,pa dobro umesimo u elastično testo koji se nelepi za ruke ali nesme biti tvrdo testo.Pustiti da se digne pa premesiti i ostaviti još jednom da se digne.
4 kašike masti i 4 kašike sitnog šećera penasto umutimo pa dodamo 3 žumanaca i sok od jednog limuna.
Kad se testo diglo razvučemo ga i namažemo sa filom pa pospemo sa suvim grozđem,uvijemo u štrudlu i podelimo na dva dela.Jedan kraj štrudle uzeti u ruku a drugi kraj uvjati (kao da cedimo veš).Pečemo na 180 stepeni da bude lepa rumena.
Kad se ohladi pospemo sa prah šećerom.
Recept je odavde.

Нема коментара:

Постави коментар