понедељак, 2. децембар 2013.

~ Čokoladni cvet ~

Na internetu sam više puta naletela na slike ovih cvetova samo nisu bili punjeni.
Smislila sam recept i napravila i sama ali sam stavila čokolade da bude klincima zanimljivije.

Potrebno je:
100 ml mleka,20 gr kvasca,1 kašičica šećera,1 kašičica praška za pecivo,2 vanilin šećera,2 supene kašike šećera,prstohvat soli,1 dobra kašika masti,500-550 gr brašna,1 jaje,180 gr (1 mala čaša) kefira.
Mlečna čokolada.
Priprema se:
U mlako mleko rastopimo šećer i dodamo kvasac da nabubri.U polovinu brašna dodamo šećer,vanilin šećer, prstohvat soli i prašak za pecivo.Dodamo kvasac koji je nabubrio,kefir i mast.Dodavajući ostatak brašna umesimo i ostavimo da se odmara 10-15 minuta.Razvučemo na 0,5 cm debljine i vadimo modlicom krugove. U svaki krug stavimo po 1 kocku čokolade pa preklopimo i ponovo preklopimo po tri "latice" stavljamo u podmazanu mafin tepsiju.Namažemo jajetom i na 180 stepeni ispečemo.

1 коментар: