недеља, 1. децембар 2013.

Goveđi gulaš sa testom i sirom

Gulaš obožavam i svinjski i goveđi ma svaki dan bih ga mogla jesti pogotovo ako se kuva u kotliću no onda sam bez teksta ma šta da kažem prava mađarica.

Potrebno je:
Goveđe meso 1-1,5 kg,4-5 glavice crnog luka,malo masti,1 kom sveža ljuta paprika,2 kom oljuštena paradajza,biber,začin,2-3 kom lovorovog lista,crvena mlevena paprika.
500 gr testa,300-400 gr švabskog sira
Priprema se:
Crni luk sitno isečemo i na tihoj vatri prodinstamo dodamo meso i dalje na tihoj vatri dinstamo sa lukom da pusti meso svoj sok i da se krčka u tome ili dodati vrlo malo vode.Dodati začine, lovorov list, papriku, isecčen paradajz i biber.Posle 2-3 sata tihog krčkanja kad se završilo spremimo testo.
Obarimo testo i pomešamo sa sirom.
Sipamo u tanjir testo sa sirom i sipamo odgore gulaš i mmm uživamo.

Нема коментара:

Постави коментар