понедељак, 2. децембар 2013.

Ježić ćuftice

Klasičan ručak ali deci mnogo zanimljivijem aranžmanu.

Potrebno je:
1 kg krompira,so,puter,mleko.
500 gr mlevenog mesa,1 glavica crnog luka,1 čen belog luka,1 jaje,1 kašičica mlevene paprike,so,biber.
Priprema se:
Mleveno meso sjedinimo sa sitno seckanim belim i crnim lukom,dodamo jaje i začinimo sa mlevenom crvenom paprikom,sa soli i biberom.Napravimo okrugle ćuftice i ispržimo na vrelom ulju.
Krompir obarimo u slanoj vodi,kad se skuvao procedimo,izgnječimo i dodamo putera,mleka i soli po ukusu.
Na većem tanjiru od pirea formiramo oblik ježa i poređamo po njemu ćuftice.Za nos stavimo mali paradajz (može i maslina,rotkvica...) a za oči dva bibra u zrnu.Poslužimo uz salatu.
Deca su bila oduševljena.

Нема коментара:

Постави коментар