недеља, 1. децембар 2013.

Sicilijanska ređana makarona

Negde davno sam našla ovaj recept u nekom časopisu i sad ga već godinama spremam.Po ukusu podseća na lazanju samo je meni ovo brža verzija.I omiljeno jelo moje seke,pa kad dolazi kod mene netreba više da je pitam šta da spremam znam odgovor.

Potrebno je:
500 gr makarona (cevčice),500 gr mlevenog mesa,400 gr šampinjona,1 glavica luka,1-1,5 deci paradajz soka,1 paprika,1 lovorov list,200-250 gr rendanog sira,bešamel sos,začin,biber,150 ml neutralne pavlake
Priprema se:
Luk isečemo na kockice i popržimo ga na malo ulja.Dodamo meso, začine, biber,lovorov list,celu papriku (samo radi ukusa) i zalijemo sa sokom od paradajza.Kad je meso pri kraju dodamo i isečene šampinjone. Kad je gotovo izvadimo papriku i lovorov list.Napravimo bešamel sos na oko 50 g  putera popržimo brašno, zalijemo ga sa mlekom začinomo, pobiberimo.(tačno nemogu reći jer nemerim sastojke).
Obarimo testeninu pola sipamo u podmazanu tepsiju pa namažemo testo sa bešamel sosom sipamo preko prodinstano meso i narendamo sira pa opet testo zalijemo sa neutralnom pavlakom, namažemo besamel sos i pospemo sa dosta sira.Stavimo da se zapeče. 

Нема коментара:

Постави коментар