недеља, 26. јануар 2014.

Kupus na grčki način

Odličan ručak.


Potrebno je:
glavica svežeg kupusa oko 1 kg,1 manji praziluk,1 glavica manjeg crnog luka,300 gr mlevene piletine,malo ulja,so, biber,pola kašičice crvene paprike,0,5 deci belog vina,4 deci jogurta,2 jajeta.
Priprema se:
Na kolutove isečemo praziluk i na ulju ga prodinstamo sa sitno sečenim crnim lukom. Dodamo mleveno meso i propžimo zajedno dok meso ne pobeli.Dodamo i isečen kupus i začinimo sa soli,biberom i crvenom paprikom dodamo i belo vino.Ostavimo da se krčka oko 20 minuta ili dok nam kupus ne omekša.
Dublju keramičku posudu nauljimo i ulijemo unutra kupus sa mesom.Jaja umutimo sa jogurtom i prelijemo preko kupusa.Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 dok nedobije zlatnu koricu.
Poslužimo uz sezonsku salatu.
Recept je iz časopisa Stil sa mojim izmenama.


Нема коментара:

Постави коментар