субота, 11. јануар 2014.

Špageti lazanje

Lazanje i jela kao lazanje mnogo volim.

Potrebno je:
1 glavica crnog luka,500 gr mlevenog mesa (kod mene piletina),so,biber,crvena paprika,500 ml soka od paradajza,oko 700 ml vode.
500 gr testenine za špagete,200-300 gr rendanog kačkavalja.
bešamel:2kašike brašna,kockica putera i oko 500 ml mleka,so i biber.
Priprema se:
Prodinstamo crni luk na malo ulja dodamo meso i pržimo dalje dok ne pobeli.Začinimo i dodamo sok od paradajza i vodu.Smesa mora biti retka.
Špadete NE skuvamo već u tepsiju slažemo red neskuvanih presnih špageta na to malo preliva pa rendani sir,pa ponovo špagete pa preliv pa sir i tako dok imamo sastojke završavamo sa prelivom.
Skuvamo bešamel (na puteru propžimo brašno zalijemo sa mlekom i do željen gustoće skuvamo). Prelijemo preko preliva i špageta i na 200 stepeni pečemo 25-30 minuta.
Kad se ispeklo najbolje je ostaviti da se malo prohlade lakše je seći i servirati.


1 коментар: