уторак, 14. јануар 2014.

Turski sutlijaš

Obožavamo sutlijaš,griz,mamaljugu...
I tako jedno veče krenem da za večeru kuvam sutlijaš kad se setim da sam negde videla recept za turski sutlijaš i da sam ga htela isprobati.Brzo na internet i nađem odmah ali...ja već pirinač kuvala a tamo se sve merilo šoljom.Malo sam preradila po mome i od tada sam je spremala često i postao je broj jedan kod nas u porodici.Tako je lagan i kremast morate ga probati.


Potrebno je:
200 gr pirinča,2 deci vode,1,2 litre mleka,1 puding od vanile,prstohvat soli,130 gr šećera,2 vanilin šećera.
Priprema se:
Pirinač operemo i u 2 deci vode sa prsohvat soli kuvamo.Kad ispari voda dolivamo postepeno mleko. Skuvamo pirinač.Skinemo sa vatre dodamo šećer i vanilin šećer,pomešamo puding sa malo mleka i sipamo u pirinač.Vratimo na vatru da baci ključ ili dva i sipamo u činijice.
Odlična večera ili doručak ali sam je pravila i kao desert posle ručka.


2 коментара:

  1. Ja jako volim sutlijaš ali ga nikad nsam kuvala u vodi već u mleku a ovo sa dodatkom pudinga nije loša ideja...probaću.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od kad smo probali ja cesto spremam deca vise vole ovako nego klasican sutlijas.

      Избриши