недеља, 2. фебруар 2014.

Mekani bakin kolač

Meni je bakin kolač ona koja se peče u metlanom kalupu iznad smederevca.A ovi koji se peku na struju to su mi vafli ili galete.Ukusniji su mi oni starinski.Ali nekad može poslužiti i ovaj moderniji jer brže mi je i budu brzo gotovi keksići za decu.


Potrebno je:
200 gr masti,4 jaja,300 gr šećera,600 gr brašna,2 vanilin šećera,1 deci mleka,1 mala čaša pavlake (180 gr), 1 kašičica sodabikarbone i 1 prašak za pecivo.
Priprema se:
Jaja i šećer sa žicom za mućenje umutimo.Dodamo mast i pavlaku sjedinimo ulijemo i mleko i na kraju dodamo brašno pomešan sa soadikarbonom i sa praškom za pecivo.
Zagrejemo pekač na struju i ispečemo ih.


2 коментара:

  1. Slažem se sa onim što si rekla u uvodu u potpunosti! :) Kod nas je baba mesila kolače, a deda ih po celo prepodne pekao u toj metalnoj presi iznad smederevca i stvarno su nezamenljivi :) Baš bih mogla da potražim babinu staru, livenu, metalnu modlu, ko zna gde je.

    ОдговориИзбриши
  2. Moja deca obožavaju taj bakin kolač a retko ga i pravim. Ovij tvoj kolač izgleda jako lepo.

    ОдговориИзбриши