петак, 28. март 2014.

~ Francuska krempita ~



Potrebno je:
Testo: 500 gr lisnatog testa
Fil: 8 žumanaca,8 kašika šećera,1 puding od vanile,8 kašika brašna,1,5 litar mleka,2 vanili šećera,8 belanaca.
500 ml slatke pavlake,prah šećer.
Priprema se:
Lisnato testo (u pakovanju ima 2 po 250 gr) svaku zasebno razvučemo, i na papiru za pečenje ispečemo ali prvo malo izbockamo viljuškom i rernu ugrejemo na 180 stepeni.
Žumanca umutimo sa šećerom,pudingom od vanile dodamo 8 kašika mleka i 8 kašika brašna.Sjedinimo da nema grudvica.Ostatak mleka stavimo da uvri i skuvamo puding u njemu.Kad skinemo sa vatre dodamo 2 vanilin šećera.Umutimo belanca u čvrst sneg i oprezno sjedinimo sa vrućim filom.Namažemo na donju koru od pečenog lisnatog testa i ostavimo da se uhladi.Gornju koru isečemo na kocke.Slatku pavlaku umutimo i namažemo na hladan fil.Poređamo odgore na kocke isečeno testo i pospemo prah šećerom.Ostavimo da prenoći na hladnom.Sečemo između kocki i poslužimo.


Нема коментара:

Постави коментар