уторак, 25. март 2014.

~ Medeno srce ~



Potrebno je: šolja je od 2 deci
2 šolje brašna,1,5 šolje šećera,1,5 šolje mleka,2 kašičice sodabikarbone,1 kašika kakaa,1-2 kašičice cimeta,3 kašike pekmeza od kajsija.
2 kašike pekmeza od kajsija,100 gr čokolade,2 kašike ulja.
Priprema se:
Sjedinimo šećer,brašno,sodubikarbonu,cimet,kakao i dodamo 3 kašike pekmeza i mleko.Sjedinimo varjačom.
Sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje.Ispečemo na 180 stepeni.Čačkalicom proveravamo dali nam je kolač pečen (ako je čačkalica suva onda je pečena ali ako je vlažna i ima zalepljenog testa na njoj onda treba još peći)
Vreo kolač namažemo sa 2 kašike pekmeza i ostavimo da se ohladi.
Otopimo čokoladu sa uljem i premažemo preko ohlađenog kolača i kad se stegne malo onda isečemo na kocke.


1 коментар: