четвртак, 20. март 2014.

~ Seljačka pogača ~


Potrebno je:
3,5 deci mleka,40 gr kvasca,2 kašičice šećera,2 kašičice soli,800 gr brašna,80 gr masti,1 jaje,1 žumance.
1 par domaćih kobasica,1 veća glavica crnog luka,kim.
Priprema se:
U mlakom mleku otopimo šećer i dodamo kvasac da nabubri.Pomešamo brašno sa soli  dodamo mast celo jaje,kvasac koji je nabubrio i dobro umesimo.Ostavimo da se duplira na toplom mestu.Kad je testo nadoslo podelimo ga na 3 dela i formiramo deblje glistice koje upletemo a tu pletenicu formiramo u pogaču.U svaki preklop na pogači stavimo kolut kobasice i parče crnog luka.Uključimo rernu da se ugreje na 180 i dok se greje pogaču pokrijemo.Pre nego sto stavimo u rernu namažemo umućenim žumancetom pospemo kimom i ispečemo da bude rumena.


Нема коментара:

Постави коментар