Najlepši kolači su tanka kora tanak fil tanka kora....
Potrebno je:
Testo: 500 gr brašna,1 prašak za pecivo,oko 50 ml vode,300 gr kisele pavlake 20% masnoće ,1 kašika ulja,1 šoljica (od 250 ml) šećera u prahu,malo limunove kore.
Fil: 900 ml kisele pavlake,1 šoljica (250 ml) šećera u prahu.
Priprema se :
Brašno presejemo sa praškom za pecivo pa dodamo ostale sastojke i zamesimo masnije testo.Testo odmah podelimo na 5 (ja sam 6) loptica i na blago obrašnjenoj podlozi (ili ako neko želi između 2 papira za pečenje) razvučemo na veličinu tepsije u kojoj pečemo.Pečemo na poleđini tesije (25x35 cm) na papiru a pečenje na 180 stepeni oko 10 minuta da ostanu blede kore.
Fil: Pavlaku i šećer u prahu sjedinimo varjačom pazimo da nemutimo jako da neizlomimo pavlaku previše.
Ovim filom nafilujemo kore i ostavimo da prenoći.Sledeći dan pospemo sa prah šećerom.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар