Potrebno je:
Testo: 1 jaje,4 žumanceta,7 kašika šećera,1 deci mleka,1 deci ulja,3 kašike kakaa,1 prašak za pecivo.
Fil:1 litar mleka,8 kašika brašna,5 kašika šećera,4 belanceta,7 kašika šećera (za belance).
Preliv za biskvit: 3 deci mleka,5 kašika šećera.
Glazura: 100 gr čokolade,3 kašike ulja.
Priprema se:
Testo: Jaje,žumanca i šećer penasto umutimo mikserom.Dodamo mleko,ulje, brašno,kakao i prašak za pecivo.Sjedinimo i sipamo u duboku tepsiju (đuvečaru) obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo (proveravamo čačkalicom).
Za preliv: mleko sa šećerom kratko samo minut dva prokuvamo dok se šećer otopi i ostavimo sa strane.
Za fil:Mleko podelimo na dva dela.Jedan deo ugrejemo sa šećerom skoro do ključanja.U drugu polovinu mleka dodamo brašno i žicom za mućenje sjedinimo da nema grudvica.Ako treba procedimo kroz cediljku. Dodamo u kipuće mleko i kad se pojave balončići gotov je.Prespemo je u veću činiju i pokrijemo samolepljivom folijom dok umutimo belanca.(fil mora biti vruć kad sjedinimo sa belancima).Kad nam se biskvit ispeko još kad je topao prelijemo sa toplim prelivom.Belanca umutimo u čvrst šam malo po malo dodavajući šećer.Sjedinimo kremu i belanca lagano da ih neizlomimo.Prelijemo preko natopljene kore i ostavimo da se ohladi.
Otopimo čokoladu i prelijemo preko fila.Ostavimo preko noći da se dobro rashladi.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар