Posle gomboca ovi su mi omiljeni.
Potrebno je:
650 gr očišćenih presnih krompira,2 jaja,1 kašika masti,oko 400 gr brašna.
200 gr prezli,1 kašika masti.
Priprema se:
Krompir isečemo na kocke i obarimo u slanoj vodi.Kad se skuvalo ocedimo i izgnječimo i ostavimo da se hladi.Kad je mlako dodamo jaja,mast,prstohvat soli i brašno.Dobro umesimo i napravimo jedan valjak koji isečemo na jednake delove i svaki dlanom oblikujemo u nudle (male crviće).
Veliku šerpu napunimo sa vodom i malo posolimo.Prezlu propržimo na masti da bude zlatno žuta.
U ključalu vodu stavimo nudle kad isplivaju na površinu kuvamo još par minuta i uvaljamo u prezlu koji smo na malo ulja propžili.
Kad poslužujemo svako po ukusu pošećeri ili može ga i sa pekmezom jesti.
Potrebno je:
650 gr očišćenih presnih krompira,2 jaja,1 kašika masti,oko 400 gr brašna.
200 gr prezli,1 kašika masti.
Priprema se:
Krompir isečemo na kocke i obarimo u slanoj vodi.Kad se skuvalo ocedimo i izgnječimo i ostavimo da se hladi.Kad je mlako dodamo jaja,mast,prstohvat soli i brašno.Dobro umesimo i napravimo jedan valjak koji isečemo na jednake delove i svaki dlanom oblikujemo u nudle (male crviće).
Veliku šerpu napunimo sa vodom i malo posolimo.Prezlu propržimo na masti da bude zlatno žuta.
U ključalu vodu stavimo nudle kad isplivaju na površinu kuvamo još par minuta i uvaljamo u prezlu koji smo na malo ulja propžili.
Kad poslužujemo svako po ukusu pošećeri ili može ga i sa pekmezom jesti.
Ovo vraća u detinjstvo. Divno :)
ОдговориИзбриши