субота, 14. јун 2014.

~ Bagel ~

Volim dizana testa koja se pre pečenja omoče u vrelu vodu budu sa spolja hrskavi a unutar menkani a sa susamom mi je dobitna kombinacija.


Potrebno je:

3 deci vode
50 gr putera ili margarina
600 gr brašna
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli

Voda:
50 gr šećera
1 litar vode
1 kašičica sodabikarbone
susam

Priprema se:

U mlakoj vodi otopimo šećer i dodamo izmrvljeni kvasac.Brašno pomešamo sa soli i dodamo nabubreli kvasac i otopljen puter pa dobro umesimo.Ostavimo na toplom da se duplira.Kad se testo diglo podelimo na 8 delova o napravimo loptice od testa.Stisnemo kažiprst u sredinu loptice da napravimo rupu i blago počnemo vrteti testo oko prsta nedižući ga sa radne površne da proširimo rupu.
50 gr šećera karamelizujemo i zalijemo sa vodom i dodamo sodubikarbonu.Kad voda lagano vri dodamo jedan ili po dva bagela u vodu samo na minut.Na kuhinjsku krpu sipamo dosta susama i bagel kad izvadimo iz vode s jedne strane umočimo u susam pa stavimo u tepsiju koji smo obložili papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo.



1 коментар: