Odlične zemičke.
Potrebno je:
1 deci mleka
1,5 deci vode
40 gr masti
1 kašičica šećera
20 gr kvasca
1 kašičica soli
450 gr brašna
1jaje
semenke
Priprema se:
U mlakom mleku otopimo šećer i dodamo kvasac pa ostavimo da se zapeni.Brašno pomešamo sa soli dodamo nabubreli kvasac,mast i mlaku vodu pa zamesimo.Ostavimo na toplom da se duplira.
Kad se testo diglo podelimo na 8 delova.Svaki deo rastanjimo rukama u prutić pa vežemo čvor na njega jedan kraj uvučemo u sredinu ali ispod zemičke a drugi kraj isto stavimo u sredinu zemičke ali odgore (biće jasnije ako pogledate sliku postupka dole).Poređamo u tepsiju obloženu masnim papirom pokrijemo i ostavimo da se dižu dok nam se rerna ugreje na 180 stepeni.
Tada namažemo jajetom i pospemo sa semenkama i ispečemo da imaju lepu zlatnu žutu boju.
Нема коментара:
Постави коментар