Svakog proleća kad dođu sveže mirođije je moja baka spremala ovu lepinju.Ja sam je obožavala.Mojoj deci se nije dopalo zato je mama morala sve da pojede :)
Potrebno je:
Testo:
250 gr brašna
20 gr kvasca
3 kašičice šećera
prstohvat soli
2 kašike ulja
150-160 ml mleka
Fil:
500 gr neslanog sitnog sira
2 vanilin šećera
šećer po ukusu (ja sam stavila oko 100 gr)
2 jaja
2-3 supene kašike seckane mirođije
2-3 kašike griza
Priprema se:
U 1 deci mlakog mleka otopimo šećer i dodamo kvasac.Kad kvasac nabubri umesimo sa ostalim sastojcima mleka dodamo po potrebi još koliko nam treba da dobijemo lepo elastično testo.Ostavimo na toplom da se duplira.Tepsiju (30x25 cm) namažemo uljem i testo razvučemo na malo veće od dna tepsije da imamo rub od 1 cm od testa.Pospemo sa grizom da pokrijemo u jako tankom sloju testo.
Neslani sitan sir izgnječimo viljuškom dodamo vanilin šećer i šećer po ukusu.Jaja razbijemo viljuškom i dodamo u sir kao i seckanu mirođiju i sjedinimo.Sipamo peko griza i na 180 stepeni ispečemo.
Ostavimo da se smlači i isečemo na kocke.
Potrebno je:
Testo:
250 gr brašna
20 gr kvasca
3 kašičice šećera
prstohvat soli
2 kašike ulja
150-160 ml mleka
Fil:
500 gr neslanog sitnog sira
2 vanilin šećera
šećer po ukusu (ja sam stavila oko 100 gr)
2 jaja
2-3 supene kašike seckane mirođije
2-3 kašike griza
Priprema se:
U 1 deci mlakog mleka otopimo šećer i dodamo kvasac.Kad kvasac nabubri umesimo sa ostalim sastojcima mleka dodamo po potrebi još koliko nam treba da dobijemo lepo elastično testo.Ostavimo na toplom da se duplira.Tepsiju (30x25 cm) namažemo uljem i testo razvučemo na malo veće od dna tepsije da imamo rub od 1 cm od testa.Pospemo sa grizom da pokrijemo u jako tankom sloju testo.
Neslani sitan sir izgnječimo viljuškom dodamo vanilin šećer i šećer po ukusu.Jaja razbijemo viljuškom i dodamo u sir kao i seckanu mirođiju i sjedinimo.Sipamo peko griza i na 180 stepeni ispečemo.
Ostavimo da se smlači i isečemo na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар