Ovaj kolač često pravi muževljeva tetka i meni je među omiljenima. Jeftina je i izdašna.
Potrebno je:
Testo:
4 kašike šećera
6 kašike skuvane kafe
50 gr margarina
100 gr šećera
9 kašika mleka
1 jaje
1 kašičica sodabikarbone
450 gr brašna
Fil:
1,2 l mleka
1,5 čaša (od jogurta) griza
šećer po ukusu
200 gr putera ili margarina
Čokoladna glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
Priprema se:
Upržimo 4 kašike šećera i zalijemo sa 6 kašika skuvane kafe. Dodamo 50 gr putera ili margarina, šećer, mleko, jaje, sodubikarbonu i 450 gr brašna.Umesimo i ispečemo 4 kore od njega u tepsiji 40x25 cm obloženu papirom za pečenje.
U mleku skuvamo griz i dodamo šećera po ukusu i ohladimo. Penasto umutimo puter ili margarin i sjedinimo sa hladnim filom. Filujemo kore. Otopimo čokoladu i namažemo odgore. Kolač treba da prenoći na hladnom da omekšaju kore.
Potrebno je:
Testo:
4 kašike šećera
6 kašike skuvane kafe
50 gr margarina
100 gr šećera
9 kašika mleka
1 jaje
1 kašičica sodabikarbone
450 gr brašna
Fil:
1,2 l mleka
1,5 čaša (od jogurta) griza
šećer po ukusu
200 gr putera ili margarina
Čokoladna glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
Priprema se:
Upržimo 4 kašike šećera i zalijemo sa 6 kašika skuvane kafe. Dodamo 50 gr putera ili margarina, šećer, mleko, jaje, sodubikarbonu i 450 gr brašna.Umesimo i ispečemo 4 kore od njega u tepsiji 40x25 cm obloženu papirom za pečenje.
U mleku skuvamo griz i dodamo šećera po ukusu i ohladimo. Penasto umutimo puter ili margarin i sjedinimo sa hladnim filom. Filujemo kore. Otopimo čokoladu i namažemo odgore. Kolač treba da prenoći na hladnom da omekšaju kore.
Na slici kolac ima cetiri kore.Gde je greska?
ОдговориИзбришиCetiri kore se peku ispravila sam.Hvala.
Избриши