понедељак, 15. септембар 2014.

~ Zapečene valjuške sa makom ~

Do pre par godina kokos mi je bila omiljena namirnica, sada je na drugom mestu prvo mesto preuzeo je mak. Mnogo je volim i svaki kolač, torta, slatkiš sa njom mi je odličan.


Potrebno je:
200 gr brašna
100 gr griza
7 deci vode
1/2 kašičice soli

100 gr maka
100 gr šećera
4-5 kašike mleka

4 deci mleka
1/2 pudinga od vanile 
3 kašike šećera

Priprema se:
U 7 deci vode dodamo so i skuvamo brašno i griz u njoj da bude gusta smesa. Tanjir nauljimo i sipamo na nju skuvanu smesu. Manju keramičku posudu namažemo uljem i kašiku umočimo u ulje svaku put pre vađenja valjuške. Valjuške vadimo kašikom i poređamo u podmazanu posudu jednu do druge da prekrijemo dno. Pomešamo mak i šećer i sa polovinom pospemo valjuške. Na mak stavimo još jedan red valjušaka i pospemo sa ostatkom maka i šećera.Zalijemo da 4-5 kašika mleka i na 180 stepeni zapečemo.
U 4 deci mleka skuvamo pola vrećice pudinga sa šećerom.
Stavimo na tanjir gotove valjuške i zalijemo retkim pudingom.


Нема коментара:

Постави коментар