Odličan slani keks sa raznim semenkama.
Potrebno je:
2 deci ulja
2 deci belog vina
15 kašika integralnog brašna
5 kašika belog brašna
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
po 2 kašike susama, lana, golice, nemlevenog maka, suncokreta...
Priprema se:
U činiju stavimo sve suve sastojke (brašno,so,prašak za pecivo) dodamo semenke zatim dodamo polako ulje i belo vino zamesimo testo koje će biti dosta masno i lagan za rad. Ostavimo testo 10-15 minuta na hladnom, dotle zagrejemo rernu na 200 stepeni. Razvučemo testo u pravougaonik i nožem sečemo na kocke, pravougaonike, ili vadimo modlicama...Netreba puno posipati brašnom dok je razvlačimo. Poređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ispečemo. Proveravajmo jer je testo tamno pa malo se teže vidi kad je pečeno.
Recept je odavde.
Potrebno je:
2 deci ulja
2 deci belog vina
15 kašika integralnog brašna
5 kašika belog brašna
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
po 2 kašike susama, lana, golice, nemlevenog maka, suncokreta...
Priprema se:
U činiju stavimo sve suve sastojke (brašno,so,prašak za pecivo) dodamo semenke zatim dodamo polako ulje i belo vino zamesimo testo koje će biti dosta masno i lagan za rad. Ostavimo testo 10-15 minuta na hladnom, dotle zagrejemo rernu na 200 stepeni. Razvučemo testo u pravougaonik i nožem sečemo na kocke, pravougaonike, ili vadimo modlicama...Netreba puno posipati brašnom dok je razvlačimo. Poređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ispečemo. Proveravajmo jer je testo tamno pa malo se teže vidi kad je pečeno.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар