Karfiol ja volim na sve načine a najviše pohovano a momci više kao čorbu. Evo sad je i u pitu ušla :)
Potrebno je:
1 kg karfiola
100 gr putera ili margarina
4 jaja
4 kašike mleka
3 kašike brašna
3+2 kašike kačkavalja
1 kašika prezle
biber i so
Priprema se:
Cvetove karfiola do pola obarimo da nebudu previše mekani. Umutimo puter ili margarin sa žumancima, dodamo mleko, brašno, biber, so i 3 kašike rendanog kačkavalja. Sve dobro izmešamo i dodamo umućena belanca pa sjedinimo. Dodamo u ovu smesu karfiol i polako promešamo sipamo u tepsiju koju smo podmazali i posuli sa prezlom. Pospemo odgore 2 kašike kačkavalja i pečemo u rerni ugrejanu na 180 stepeni.
Možemo ga služiti i toplo i hladno.
Recept je odavde.
Potrebno je:
1 kg karfiola
100 gr putera ili margarina
4 jaja
4 kašike mleka
3 kašike brašna
3+2 kašike kačkavalja
1 kašika prezle
biber i so
Priprema se:
Cvetove karfiola do pola obarimo da nebudu previše mekani. Umutimo puter ili margarin sa žumancima, dodamo mleko, brašno, biber, so i 3 kašike rendanog kačkavalja. Sve dobro izmešamo i dodamo umućena belanca pa sjedinimo. Dodamo u ovu smesu karfiol i polako promešamo sipamo u tepsiju koju smo podmazali i posuli sa prezlom. Pospemo odgore 2 kašike kačkavalja i pečemo u rerni ugrejanu na 180 stepeni.
Možemo ga služiti i toplo i hladno.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар