Sad je sezona čvaraka pa da iskoristimo.
Potrebno je:
30 gr kvasca
1 kašičica šećera
2 kašike mlake vode
500 gr brašna
300 gr mlevenih čvaraka
1 kašičica soli
4 žumanaca
mleveni biber
300 gr sitnog sira
1 jaje
Priprema se:
U mlakoj vodi otopimo šećer i dodamo kvasac razmutimo i ostavimo da se digne.
Brašno i čvarke istrljamo. Dodamo so, žumanca, biber, sir i nabubreli kvasac. Umesimo i umotamo činiju samolepljivom folijom i ostavimo u frižideru da prenoći. Sutradan na blago pobrašnjenoj dasci rastanjimo na prast debljinu i vadimo sitnije pogačice. Namažemo umućenim jajetom pospemo sa krupnom soli po želji i na 180 stepeni ispečemo.
Potrebno je:
30 gr kvasca
1 kašičica šećera
2 kašike mlake vode
500 gr brašna
300 gr mlevenih čvaraka
1 kašičica soli
4 žumanaca
mleveni biber
300 gr sitnog sira
1 jaje
Priprema se:
U mlakoj vodi otopimo šećer i dodamo kvasac razmutimo i ostavimo da se digne.
Brašno i čvarke istrljamo. Dodamo so, žumanca, biber, sir i nabubreli kvasac. Umesimo i umotamo činiju samolepljivom folijom i ostavimo u frižideru da prenoći. Sutradan na blago pobrašnjenoj dasci rastanjimo na prast debljinu i vadimo sitnije pogačice. Namažemo umućenim jajetom pospemo sa krupnom soli po želji i na 180 stepeni ispečemo.
Нема коментара:
Постави коментар