Malo drugačije krofne ali su jako ukusne.
Potrebno je:
2 deci mleka
20 gr kvasca
1/2 kašičice soli
2 kašike šećera
3 žumanaca
50 gr masti
450-500 gr brašna
1 veća jabuka
3 kašike mlevenih oraha
1 kašičica cimeta
1 kašika šećera
Priprema se:
U mlakom mleku otopimo šećer i dodamo kvasac. Kad je kvasac nabubrio dodamo žumanca, mast i brašno. Dobro umesimo i na toplom ostavimo da se testo duplira. Kad je nadošlo testo na blago pobrašnjenoj dasci razvučemo na 1 cm debljine i pospemo sa rendanom jabukom i sa mešavinom oraha, cimeta i šećera. Čvrsto umotamo i uz pomoć konca ga isečemo na parčad prst debljine. Pokrijemo i ostavimo 15 minuta da se odmara i u vrućem ulju ispečemo kao i klasične krofne prvo pod poklopcem a posle odklopljeno. Kad je pečeno pospemo sa šećerom u prahu.
Potrebno je:
2 deci mleka
20 gr kvasca
1/2 kašičice soli
2 kašike šećera
3 žumanaca
50 gr masti
450-500 gr brašna
1 veća jabuka
3 kašike mlevenih oraha
1 kašičica cimeta
1 kašika šećera
Priprema se:
U mlakom mleku otopimo šećer i dodamo kvasac. Kad je kvasac nabubrio dodamo žumanca, mast i brašno. Dobro umesimo i na toplom ostavimo da se testo duplira. Kad je nadošlo testo na blago pobrašnjenoj dasci razvučemo na 1 cm debljine i pospemo sa rendanom jabukom i sa mešavinom oraha, cimeta i šećera. Čvrsto umotamo i uz pomoć konca ga isečemo na parčad prst debljine. Pokrijemo i ostavimo 15 minuta da se odmara i u vrućem ulju ispečemo kao i klasične krofne prvo pod poklopcem a posle odklopljeno. Kad je pečeno pospemo sa šećerom u prahu.
Bas mi se svidjaju, izgledaju veselo i ukusno.:)))
ОдговориИзбриши