четвртак, 22. јануар 2015.

~ Raskupusana sarma ~

Sarmu mnogo volimo. Mi kad spremamo kupus za zimnicu stavimo red ribanog kupusa pa glavice pa red ribanog kupusa i tako dok ima. U glavici kupus umam 4-6 u džaku sve zavisi, od toga pola mi ode za slavu. I tako kad ostanemo bez listova kiselog kupusa mi pravimo ovako razmontirane i podjednako volimo kao i umotane.


Potrebno je:
oko 1 kg kiselog kupusa
500 gr mlevenog mesa
šaka pirinča
1 jaje
1 veći crni luk
1 čen belog luka
1 kašika brašna
so
biber
crvena paprika
malo dimljene slanine

Pirprema se:
Mlevenom mesu dodamo sitno seckani crni i beli luk, so, biber, oprani pirinač, brašno, jaje, sitno seckanu slaninu i malo crvene paprike. Napravimo ćuftice veličine teniske loptice. Kiseli kupus stavimo u šerpu na njega poslažemo ćuftice zalijemo vodom i stavimo da se kuva. Ako imamo nešto dimljeno nije na odmet staviti. Kuvamo kao i klasičnu sarmu. Kad je gotovo stavimo tanku zapršku.
N 2-3 kašike ulja propržimo 1-2 kašike brašna dodamo crvenu papriku i zalijemo u ćufte ostavimo da krčka još 2-3 minuta.
Nama kupus nebude nikad jako kiseo tako da ja neperem ko želi može je oprati pre kuvanja.


Нема коментара:

Постави коментар