Mi mnogo volimo razne grickalice i da jedemo i da pravimo.
Potrebno je:
600 gr brašna
250 gr putera ili margarina
100 gr rendanog parmezana
1 kašičica soli (ili po ukusu)
10 gr kima
2 dl pavlake
na vrh noža sodabikarbone
1 deci vode
1 kašičica šećera
20 gr kvasca
1 jaje
susam
Priprema se:
U mlakoj vodi otopimo šećer dodamo kvasac i ostavimo da nabubri. Brašno i puter ili margarin istrljamo između dlanova. Dodamo parmezan, so, kim, pavlaku, sodubikarbonu i kvasac koji je nadošao. Umesimo i činiju umotamo u foliju pa ostavimo preko noći u frižideru. Sutra dan rastanjimo oklagijom na 1 cm debljine i modlicom vadimo perece. Namažemo umućenim jajetom i pospemo susamom. Na 180 stepeni ispečemo.
Potrebno je:
600 gr brašna
250 gr putera ili margarina
100 gr rendanog parmezana
1 kašičica soli (ili po ukusu)
10 gr kima
2 dl pavlake
na vrh noža sodabikarbone
1 deci vode
1 kašičica šećera
20 gr kvasca
1 jaje
susam
Priprema se:
U mlakoj vodi otopimo šećer dodamo kvasac i ostavimo da nabubri. Brašno i puter ili margarin istrljamo između dlanova. Dodamo parmezan, so, kim, pavlaku, sodubikarbonu i kvasac koji je nadošao. Umesimo i činiju umotamo u foliju pa ostavimo preko noći u frižideru. Sutra dan rastanjimo oklagijom na 1 cm debljine i modlicom vadimo perece. Namažemo umućenim jajetom i pospemo susamom. Na 180 stepeni ispečemo.
Нема коментара:
Постави коментар