четвртак, 9. април 2015.

~ Čamčići sa pavlakom i belim lukom ~

Ukusne kifle odgore malo hrskav rendani sir lepo se oseća beli luk u pavlaci.


Potrebno je:
1 jogurt u čaši (180 gr)
250 ml mleka
100 ml ulja
1 kašičica šećera
1,5 kašičice soli
800 gr brašna
50 gr kvasca

2 male pavlake
2 čena belog luka
250 gr rendanog sira naprimer gauda

Priprema se:
U mlakom mleku otopimo šećer i dodamo kvasac. U brašno dodamo so, ulje, jogurt i nabubreli kvasac. Dobro umesimo i na toplom ostavimo da se odmori i da se duplira. Kad testo nadođe podelimo na 15 delova pa oklagijom razvučemo u duguljast ovalan oblik i umotamo u kiflu i na toplom ostavimo 30 minuta. Oštrim nožem zasečemo dosta duboko (ali pazimo da ne presečemo ni krajeve kiflama ni da presečemo donju stranu da nam neiscuri pavlaka). Pavlaku pomešamo sa sitno seckanim belim lukom. U svako udubljenje  stavimo po 1 kašiku pavlake i pospemo sa renadnim sirom. Na 170 stepeni ispečemo.



Нема коментара:

Постави коментар