Jesu izgledom krofne ali nisu one prave ukusom su više kao buhtle. Jesu zdravije jer neplivaju u ulju ali su one ukusnije to su one prave.
Priprema se:
550 gr brašna
250 ml mleka
25 gr kvasca
50 gr šećera
1 vanilin šećera
4 žumanceta
50 gr otopljenog putera ili margarina
prstohvat soli
pekmez od višanja i kajsije
prah šećer
Priprema se:
U mlakom mleku otopimo kašičicu šećera i dodamo kvasac i ostavimo da nabubri. U brašno dodamo šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, žumanca, otopljen puter ili margarin i kvasac koji je zapenio. Dobro umesimo i na toplom ostavimo da se udvostruči. Kad se diglo testo rastanjimo na prst debljine. Vadimo velike krugove (9 cm) i ređamo u podmazanu tepsiju. Ostavimo 20 minuta da se odmore. Tada malom rakijskom čašom utisnemo rupu (udubljenje) u sredinu svakog kruga. U svaku rupu stavimo po 1 kašičicu pekmeza i na 180 stepeni ispečemo. Kad se smlače pospemo ih prah šećerom.
Priprema se:
550 gr brašna
250 ml mleka
25 gr kvasca
50 gr šećera
1 vanilin šećera
4 žumanceta
50 gr otopljenog putera ili margarina
prstohvat soli
pekmez od višanja i kajsije
prah šećer
Priprema se:
U mlakom mleku otopimo kašičicu šećera i dodamo kvasac i ostavimo da nabubri. U brašno dodamo šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, žumanca, otopljen puter ili margarin i kvasac koji je zapenio. Dobro umesimo i na toplom ostavimo da se udvostruči. Kad se diglo testo rastanjimo na prst debljine. Vadimo velike krugove (9 cm) i ređamo u podmazanu tepsiju. Ostavimo 20 minuta da se odmore. Tada malom rakijskom čašom utisnemo rupu (udubljenje) u sredinu svakog kruga. U svaku rupu stavimo po 1 kašičicu pekmeza i na 180 stepeni ispečemo. Kad se smlače pospemo ih prah šećerom.
Нема коментара:
Постави коментар